Bij Making Art Together onderschrijven wij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en proberen waar mogelijk daar een bijdrage aan te leveren.

Zo proberen wij om workshops en cursussen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken en accepteren wij minima-passen als de Alkmaarpas en de Dijkerpas. Ook streven we naar het bevorderen van het welzijn en de maatschappelijke gelijkheid van al onze deelnemers. Daarom hebben wij een korte lijst van kernwaarden opgesteld die wij hopen waar mogelijk uit te dragen en te bevorderen:

  1. Acceptatie – Accepteer mensen zoals ze zijn en laat ze in hun waarde. Iedereen is anders, maar we zijn allemaal mensen en verdienen allemaal een bepaalde mate van respect en waardigheid.
  2. Tolerantie – Bij Making Art Together proberen we open te staan voor andere zienswijzen, overtuigingen en ideologieën. We zijn hier om samen kunst te maken en anderen te leren kennen, niet om elkaar te bekritiseren vanwege onze verschillen.
  3. Integratie – We zijn allemaal medemensen van elkaar en de mens is van nature een sociaal dier dat beter functioneert met andere mensen om zich heen. We proberen dan ook om zoveel mogelijk mensen bij Making Art Together te betrekken en te laten zien dat samen kunst maken voor bijna iedereen mogelijk is.
  4. Creativiteit – Bij Making Art Together is er geen verkeerde manier om kunst te maken en moedigen we iedereen aan om lekker creatief aan de gang te gaan, zodat ook je creatieve kant tot volle bloei komt.
  5. Flexibiliteit – Als er één ding is wat zeker is, dan is het wel dat nooit alles loopt zoals je zou willen dat het gaat. Daarom bevorderen we bij Making Art Together dan ook flexibiliteit van geest en opvattingen. Uit onverwachte wendingen kunnen juist hele mooie dingen voortkomen als je ervoor open staat.
  6. Ecologisch verantwoord ondernemen – Mensen produceren al te veel afval en maken al te veel rotzooi. Daarom willen we bij Making Art Together ook proberen om zo zuinig mogelijk om te springen met onze materialen en proberen we zo min mogelijk vuilnis en afval te creëren. Help jij ook mee de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen mooi te houden?