Making Art Together
Making Art Together
Making Art Together – even kennismaken:

Oprichter: Marcel de Graaf

Missie: Mensen van verschillende bevolkingsgroepen die gewoonlijk weinig tot geen overlap hebben samen brengen om door samen aan kunstwerken te werken sociale cohesie te vergroten en nieuwe inzichten te verkrijgen in andere bevolkingssegmenten, achtergronden en culturen. 

Mogelijk eventueel incidenteel collectieve werken veilen/verkopen voor goede doelen. 

©Making Art Together

©Making Art Together

Gedachte: Tijdens de recente corona-epidemie zijn we allemaal geconfronteerd met gevoelens van isolement, eenzaamheid en gebrek aan sociale interactie. Het maakte ook een ander ding schrijnend duidelijk: we functioneren beter als we samenwerken en interactie hebben met anderen. 

Zelf zocht ik al geruime tijd naar een manier om mijn creativiteit productiever te gebruiken en na wat overpeinzingen bedacht ik dat het ontzettend leuk kan zijn om mensen samen aan kunstwerken te laten werken. Niet naast elkaar, ieder aan een eigen kunstwerk, maar MET elkaar, zodat iedereen aan elk kunstwerk werkt. Het eindresultaat is altijd verrassend en origineel.  

Deze opzet is al geweldig leuk, maar waarom zouden we dit alleen met echte kunstenaars doen? Iedereen kan wel iets tekenen of schilderen. Hoe leuk zou het zijn om deze technieken te gebruiken om mensen van totaal verschillende achtergronden, culturen, geloven en bevolkingssegmenten bij elkaar te brengen en te laten zien dat we allemaal helemaal niet zo verschillend zijn als we misschien denken? 

Directeuren kunnen kunst maken met het schoonmaakpersoneel, kinderen met bejaarden, jongeren met huisvaders en -moeders, allochtonen met autochtonen, neurodivergenten met neurotypische mensen. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd.
En uiteindelijk hebben we allemaal samen kunstwerken gemaakt die allemaal deel zijn van ons allen, zodat we samen trots kunnen zijn op wat we bereikt hebben en meer begrip kunnen hebben voor mensen waar we anders zo goed als nooit contact mee gehad zouden hebben. Het potentieel voor het verbeteren van sociale cohesie en integratie is enorm en ik hoop hier zo snel mogelijk mee aan de slag te kunnen. 

Gezien het huidige sociale klimaat in Nederland is hier zowel behoefte aan als vraag naar. 

Aangezien ik zelf autisme (PDD NOS) en AD(H)D heb, weet ik maar al te goed hoe lastig het kan zijn voor mensen die net even anders zijn om aansluiting te vinden. Ik hoop het dan ook voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om door middel van kunst met elkaar in contact te komen en op die manier te leren over mensen die je anders gewoonlijk misschien nooit gesproken zou hebben.

Ik heb er zin in en hoop jullie binnenkort te mogen verwelkomen bij een van de workshops of cursussen van Making Art Together.

Laten we samen kunst maken en -wie weet- meteen ook nieuwe vrienden en vriendinnen.

Een antwoord op “Welkom bij Making Art Together!“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *